Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου



15 Οκτωβρίου,2007 (ημέρα Δευτέρα) στις 7μμ.
Εκδήλωση για την 50η επέτειο από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Τεχνών και Επικοινωνιών
Με ομιλητή τον Δρ. Κλείτο Ιωαννίδη με θέμα:”Ο υπαρξιακός Νίκος Καζαντζάκης” . Χώρος το φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου

19 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα Παρασκευή) στις 7μμ.
Παρουσίαση του βιβλίου του κ Φώτη Λυσιώτη:” Η Αλεξάνδρεια του μικρου Αλέξανδρου” σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ με ομιλητή τον κ. Δώρο Θεοδούλου,φιλόλογο.Χώρος το φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου

19 Νοεμβρίου στις 7μμ (ημέρα Δευτέρα)
Εκδήλωση για να τιμηθούν τα 70χρονα του Βασίλη Μιχαηλίδη και τα 50χρονα του Δημήτρη Λιπέρτη , σε συνεργασία με την Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου. Χώρος το φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου.Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αρχές Νοεμβρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου αρχίζει την έναρξη των Λογοτεχνικών Πρωϊνών στο χώρο της Δ.Β. με τη συμμετοχή μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Στροβόλου σε συνεργασία με τους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας-μέλη του ΚΣΠΝΒ

4 σχόλια:

Γιάννος Παναγιωτάκης είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, ελπίζω και εύχομαι να έχει την ανάλογη υποστήριξη απο όλους όσους επαγγελματικά ασχολούνται με τον κλάδο της επιστήμης της πληροφόρησης.
Κάτι που ίσως αξίζει τον κόπο να προσέξουμε είναι ο τίτλος αυτής της ένωσης.
Η βιβλιοθηκονομία παραπέμπει σε ένα συγκεκριμένο λειτούργημα που όμως δεν είναι επιστήμη.
Αντίθετα ,με τον όρο επιστήμονες της πληροφόρησης ,όχι μόνο αναβαθμιζόμαστε σαν επαγγελματίες αλλά επίσης ανοίγουμε νέα μονοπάτια για συνεργασία με άλλες επιστήμες.Με αυτό τον τρόπο προσκαλούμε νέες ιδέες στον κλάδο μα.Η Βιβλιοθηκονομία δυστυχώς μαλλον παραπέμπει σε μοναχικό νησί στον ωκεανό όσο αφορά την εξέλιξη της.
Συγνώμη για το διδακτικό ύφος .Πιστέυω ότι είναι καίρός να ξεφύγουμε απο παλιές ορολογίες και να μπούμε δυναμικά στον κόσμο της πληροφόρησης και όχι να είμαστε ένας κλάδος που μυρίζει μοναξιά
Ευχαριστώ

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Από ότι αντιλαμβάνομαι φίλε Γιάννο Παναγιωτάκη, εισηγείσαι να απαλείψουμε από το όνομα της Ένωσης τον όρο «Βιβλιοθηκονόμοι» και να κρατήσουμε μόνο τον όρο «Επιστήμονες της Πληροφόρησης».
Αν και είναι κάπως προχωρημένη η άποψη σου, καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις.
Επειδή όμως, κατά την τελευταία (άτυπη) Γ.Σ. συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας της Ένωσης και επειδή κάποιοι είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με τη δική σου (να μην μπει καν ο όρος «Επιστήμονες της Πληροφόρησης» επειδή παραπέμπει αλλού, πιστεύω ότι η ονομασία «Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης», είναι ότι καλύτερο για την παρούσα φάση.
Πρώτιστος στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η λειτουργία της Ένωσης κάτω από οποιαδήποτε ονομασία!

Γιάννος Παναγιωτάκης είπε...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας.Καταλαβαίνω την θέση σας, παρόλα αυτά η δική μου εισήγηση είναι ο τίτλος να αλλάξει σε¨
Ένωση Βιβλιοθηκονόμων-Επιστημόνων της πληροφόρησης.
Το ΚΑΙ και διορθώστε με αν κάνω λάθος, σημαίνει ότι μιλούμε για δύο διαφορετικές κατηγορίες ,κατι που δεν είναι προς το συμφέρον του κλάδου.
Είναι σαν να λέμε Ένωση Αλκοολικών και Αποτυχημένων ,το να είσαι αλκοολικός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εισαι παράλληλα και αποτυχημένος.
Συμφωνώ με το σχόλιο σου ότι κάτω απο οποιαδήποτε όνομασία πρέπει να
εργαστούμε για την λειτουργία της όμως.

Ανδρέας Καπανδρέου είπε...

Φίλε Γιάννο, το ΚΑΙ στην περίπτωση αυτή υποδηλώνει ότι τα μέλη της συγκεκριμένης Ένωσης είναι Βιβλιοθηκονόμοι ΚΑΙ Επιστήμονες της Πληροφόρησης ταυτόχρονα!

Εγώ ας πούμε θεωρώ τον εαυτό μου Βιβλιοθηκονόμο ΚΑΙ Επιστήμονα της Πληροφόρησης αφού έχω σπουδές στη Βιβλιοθηκονομία και τις Επιστήμες της Πληροφόρησης.

Σχεδόν όλες οι σχολές Βιβλιοθηκονομίας έχουν μετεξελιχθεί σε Σχολές Βιβλιοθηκονομίας ΚΑΙ Επιστημών Πληροφόρησης (Library AND Information Science, Library AND Information Studies, κλπ).

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου