Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός ΔΣ ΚΕΒΕΠ 12 Νοεμβρίου 2007 – 28 Ιανουαρίου 2010

Δημιουργία Ιστολογίου ΚΕΒΕΠ, του πρώτου βιβλιοθηκονομικού ιστολογίου στην Κύπρο, το οποίο συνέβαλε όχι μόνο στη συσπείρωση των βιβλιοθηκονόμων και στη διάδοση των θέσεων της ΚΕΒΕΠ, αλλά και στην προώθηση εκδηλώσεων και θέσεων των κυπριακών βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκονόμων. Ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να καταστήσουμε το ιστολόγιο μας σε ένα χώρο όπου ο κύπριος βιβλιοθηκονόμος θα μπορεί να ενημερωθεί αλλά και να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του. Δεχτήκαμε ακόμα και επιθετικά σχόλια, ανώνυμα ή με ψευδώνυμα, τα οποία δεν διαγράψαμε στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, εκτός αν περιείχαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

 18/12/2007 - Δελτίο Τύπου (ανακοίνωση της επαναδραστηριοποίησης της ΚΕΒΕΠ και των σκοπών της). Άρθρο στον τύπο και στην ιστοσελίδα της ΕΕΒΕΠ για την επαναδραστηριοποίηση της ΚΕΒΕΠ
http://kebep.blogspot.com/2008/01/blog-post_16.html

 28/01/2008 – Επιστολή – Υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Άκη Κλεάνθους για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες με το οποίο ζητούσαμε μεταξύ άλλων αναβάθμιση των σχολικών βιβλιοθηκών και πρόσληψη πτυχιούχων βιβλιοθηκονόμων. Το άρθρο δόθηκε και στον Τύπο.

 12/5/2008 Καταστατική Γενική Συνέλευση. Μετονομασία και επίσημα από Κυπριακή Ένωση Επαγγελματιών Βιβλιοθηκαρίων σε Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης. Εκσυγχρονισμός του καταστατικού και των κανόνων της Ένωσης Δημιουργία νέου λογότυπου της ΚΕΒΕΠ.

 21-05-2008 Εκστρατεία στήριξης της ΚΕΒΕΠ και εγγραφής νέων μελών

 04-06-2008 Εκδήλωση με την Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου "Η Σύγχρονη Τεχνολογία στη Βιβλιοθηκονομία"

 10/06/2008 Συμμετοχή εκπροσώπου του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ σε συζήτηση στη Βουλή με θέμα «Το έργο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, οι εκδόσεις του και οι τρόποι διάθεσης και προώθησης τους». Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στον εκπρόσωπο της ΚΕΒΕΠ να θίξει τα προβλήματα των Σχολικών Βιβλιοθηκών με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον των βουλευτών που υποσχέθηκαν να εξετάσουν σε άλλη συνάντηση τους.

 12/06/2008 - 15/06/2008 Ταξίδι στην Αίγυπτο επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, με αθρόα συμμετοχή των μελών μας.

 25/09/2008 Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΕΒΕΠ και προσπάθεια για συντονισμό και συνεργασία (στα πλαίσια του 17ου ΠΣΑΒ στα Ιωάννινα)

 30/10/2008 Απόφαση για Δημιουργία ομάδων εργασίας, αποτελούμενων από μέλη του ΔΣ και μέλη της Ένωσης. Κάποιες ομάδες, όπως η επιτροπή Εκδηλώσεων, ενεργοποιήθηκαν, κάποιες άλλες κατόπιν διαπίστωσης πρακτικών δυσκολιών δεν κατάφεραν να ενεργοποιηθούν. Με την επισήμανση των δυσκολιών, θα ξαναγίνει σχετική προσπάθεια.
 11-12/2009 Αρθρογραφία μέσα από το ιστολόγιο και όχι μόνο υπέρ της αναβάθμισης και αξιοπρεπούς στέγασης της Κυπριακής Βιβλιοθήκης

 17/12/2008 Συμμετοχή εκπροσώπου του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ1 Συν-Πλην (αφιέρωμα για το βιβλίο, την φιλαναγνωσία και τις βιβλιοθήκες).

 20/01/2009 Συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ στη συνάντηση της Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με θέμα «Ανάγκη αναβάθμισης της Κρατικής Βιβλιοθήκης». Στη συνάντηση παραδόθηκε στους βουλευτές, στον Υπουργό και τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, υπόμνημα της ΚΕΒΕΠ για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη. Το υπόμνημα δόθηκε και στον Τύπο.

 16/01/2009 Συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου, Φίλιππο Τσιμπόγλου. Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

 22/01/2009 Κόψιμο βασιλόπιττας και εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη της Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ

Αρθρογραφία μέσα από το ιστολόγιο της ΚΕΒΕΠ σχετικά με την ανάγκη ανέγερσης του νέου κτηρίου για την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

 06/02/2009 Αποστολή στα ΜΜΕ ανακοίνωσης για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη.

 16/02/2009 Συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ με τον Διευθυντή της Κυπριακής Βιβλιοθήκης Αντώνη Μαραθεύτη. Ανταλλαγή απόψεων και έκδοση ανακοίνωσης.

 12/04/2009 Η ανακοίνωση της ΚΕΒΕΠ που δόθηκε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου αλλά και στους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη, δημοσιεύθηκε από το περιοδικό «Σύγχρονη Άποψη» τχ. 12 Απρίλιος 2009, σ. 106-107.

 04/2009 H Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) έχει γίνει πλήρες μέλος της EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations), εκπροσωπώντας την Κύπρο στον Οργανισμό αυτό.

 05/2009 Μετά από συνεχή και επίμονο αγώνα η ΚΕΒΕΠ κατάφερε να εδραιωθεί στην αντίληψη των κυβερνητικών φορέων ως το παγκύπριο όργανο των βιβλιοθηκονόμων και να έχει λόγο και να μεταφέρει τις απόψεις της στα κέντα λήψεως αποφάσεων που αφορούν θέματα βιβλιοθηκών. Η αντιπρόεδρος της ΚΕΒΕΠ Χρυσάνθη Σταύρου διορίζεται από τον Υπουργό Παιδείας ως αντιπρόσωπος του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Κυπριακής Βιβλιοθήκης.
 3 μέλη του ΔΣ (ο πρόεδρος Ανδρέας Κ. Ανδρέου, η Γραμματέας Μίνα Χαραλάμπους και το μέλος Δημήτρης Νικολάου) συμμετέχουν στην επιτροπή που συστάθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για την δημιουργία Συμβουλίου Βιβλιοθηκών.

 12/06/2009 Η ΚΕΒΕΠ διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες (web 2.0) και Βιβλιοθήκες (Library 2.0)», με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από Ελλάδα και Κύπρο. Η ημερίδα σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

 19/06/2009 Παρουσία και Χαιρετισμός της ΚΕΒΕΠ στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Φίλιππου Τσιμπόγλου στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της ΕΕΒΕΠ.

 10/2009 Επίσημη έγκριση του νέου καταστατικού από το Κράτος (μετά από 2 χρόνια πάλης με την κυπριακή γραφειοκρατία). Δημιουργία νέου λογοτύπου από επαγγελματία σχεδιαστή, και παραγγελία νέας γραφικής ύλης.

 20/09/2009 Χαιρετισμός στην παρουσίαση του βιβλίου του Φίλιππου Τσιμπόγλου που έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης "24 ώρες βιβλιοθήκη" που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ.

 06/10/2009 Συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Ανδρέα Δημητρίου και επίδοση σχετικού υπομνήματος. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πρώην ΚΕΕΒ και νυν ΚΕΒΕΠ γίνεται δεκτή από Υπουργό Παιδείας.
Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν επιτακτικά ζητήματα που απασχολούν τη βιβλιοθηκονομική κοινότητα της Κύπρου, όπως η ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών και των δημοτικών βιβλιοθηκών, καθώς και της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η θεσμική εκπροσώπηση της ΚΕΒΕΠ στη Συμβουλευτική Επιτροπή της ΚΥ.ΒΙ., στο υπό σύσταση Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλα σώματα που αφορούν τη Βιβλιοθηκονομία-Επιστήμη της Πληροφόρησης στην Κύπρο. Το ΔΣ της ΚΕΒΕΠ ζήτησε τη θεσμοθέτηση πρόσληψης πτυχιούχων βιβλιοθηκονόμων στις βιβλιοθήκες της δημόσιας υπηρεσίας, την αναβάθμιση όλων των βιβλιοθηκονόμων σε επιστημονικό προσωπικό, όπως συνέβη σε παρόμοιους κλάδους στη δημόσια υπηρεσία, καθώς και εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση των σχεδίων υπηρεσίας που αφορούν βιβλιοθηκονόμους. Τέλος ζήτησε την ίση μεταχείριση των βιβλιοθηκών των ιδιωτικών και των δημοσίων πανεπιστημίων και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη κοινοπρατικών συνεργασιών μεταξύ των βιβλιοθηκών στην Κύπρο.

 15/01/2010 Γιορτινός Χορός της ΚΕΒΕΠ και κόψιμο βασιλόπιττας Ένωσής μας στη μουσική ταβέρνα ΧΟΡΔΕΣ στη Λευκωσία, όπου εμφανίζεται συνάδελφος βιβλιοθηκονόμος.

 Επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους (ΥΠΠΟ, Σύνοδος Πρυτάνεων, Διευθυντής Κυπριακής Βιβλιοθήκης) που ενημερώνει για το απαράδεχτο περιεχόμενο της σημαντικής έκδοσης «World of Learning». Η έκδοση παρέχει αναγνώριση στο ψευδοκράτος, και περιέχει σημαντικότατες ανακρίβειες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πολιτιστικά ιδρύματα στην Κύπρο.

 Απόφαση για δημιουργία «ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ» για τα μέλη της ΚΕΒΕΠ, και αναζήτηση ωφελημάτων για τα μέλη μας που κατέχουν την κάρτα. Θα εφαρμοστεί από το 2010 και εξής.

 28/01/2010 Γενική και Εκλογική Συνέλευση της ΚΕΒΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου