Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πασχαλινή εκδήλωση


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενηλίκων Στροβόλου και το Δημοτικό Σχολείο Περνέρα, διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση για τα «Ήθη και Έθιμα του Πάσχα» στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 11:00π.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

· Καλωσόρισμα από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Δέσπω Μασούρεκκου

· Απαγγελία του παραδοσιακού τραγουδιού « Η Ανάσταση του Λαζάρου» από Μέλη του Κέντρου Ενηλίκων και απαγγελία και αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περνέρα

· Η Ομάδα Θεάτρου του Κέντρου Ενηλίκων παρουσίασε με πολύ όμορφο τρόπο το θεατρικό «Στο χωριό, στο σπίτι της Αλεξάνδρας», μέσα από το οποίο αναβίωναν ήθη και έθιμα του Πάσχα στο χωριό

· Στη συνέχεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες ,με το δικό τους τρόπο και μέσα από τις διηγήσεις τους αναβίωσαν τα ήθη και έθιμα του Πάσχα αρχίζοντας από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα , τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα. Ο καθένας μίλησε με νοσταλγία για το δικό του χωριό και τις προετοιμασίες που έκαναν για τον ερχομό του Πάσχα.

· Στο τέλος οι γιαγιάδες του Κέντρου Ενηλίκων πλάθοντας το ζυμάρι με τέχνη και μαστοριά, έφτιαξαν διάφορα πατροπαράδοτα πασχαλινά εδέσματα και πρόσφεραν στα παιδιά (κουλούρια, φλαούνες, διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες για παιδιά όπως καλαθάκι με κόκκινο αυγό, ανθρωπάκια κλπ.

· Φεύγοντας το κάθε παιδί πήρε το κόκκινο του αυγό, το Πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μια όμορφη πασχαλινή κάρτα που έφτιαξαν και ζωγράφισαν τα παιδιά.

Όλοι αντάλλαξαν ευχές για «Καλό Πάσχα» και έτοιμοι για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την επόμενη χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου