Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Λογοτεχνικά πρωινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 έχουν αρχίσει και εφέτος για 17η Χρονιά, τα Λογοτεχνικά Πρωϊνά στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου.
Σκοπός και στόχος είναι η προσέγγιση του παιδιού για βελτίωση της σχέσης του με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη. Η ανάγνωση των βιβλίων είναι ένα γερό θεμέλιο της μάθησης του παιδιού που το καλλιεργεί πνευματικά το ψυχαγωγεί και κυρίως του διαπλάθει τον χαραχτήρα και πλουτίζει τις γνώσεις του. Το διάβασμα ενός βιβλίου διευρύνει την φαντασία του παιδιού.


Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας (ΚΒ) και οι συγγραφείς Μαρία Πυλιώτου και Κίκα Πουλχερίου, καταξιωμένες συγγραφείς κυπριακής παιδικής λογοτεχνίας, οι οποίες μίλησαν στα παιδιά για το έργο τους και την ωφέλεια της χρήσης της βιβλιοθήκης και την αξία της ανάγνωσης βιβλίων.
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010 επισκέφθησαν τη Δ.Β. μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγιας Μαρίνας (ΚΒ). Στους μαθητές μίλησε ο Ανδρέας Κωνσταντίδης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και η Αναστασία Γιανναπή.
Οι επισκέψεις στο πλαίσιο των Λογοτεχνικών Πρωϊνών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από μαθητές δημοτικών σχολείων, θα συνεχίζονται κάθε Τετάρτη μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η Βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Στροβόλου ,Δέσποινα Μασούρεκκου, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε σχολείου επιθυμεί να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο χώρο της Δ.Β.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου