Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το μυστικό!


Σσσς...Τα πιο γλυκά πράγματα στη ζωή είναι τα μυστικά. Αυτά που κάνουμε για λίγο και στη ζούλα. Ένα τσιγάρο στα κρυφά. Ένα όμορφο ρούχο όταν ο μισθός εξαντλείται. Ένα παράνομο φιλί. Ένα παιδικό χαμόγελο που μόνο εσύ πρόλαβες να δεις. Ένας έρωτας που πραγματοποιήθηκε μόνο στη φαντασία σου. Κάπως έτσι είναι και τα βιβλία και η ανάγνωση για όσους από εμάς τα έχουμε λατρέψει (και εξακολουθούμε...).  Κι είναι μάταιο να προσπαθείς να μοιραστείς αναγνωστικές εμπειρίες με ανθρώπους χωρίς κοινές καταβολές. Αλλά πάλι ποιος θα ορίσει από πού φύτρωσε, ποια βιβλία αγάπησε και πού πάει; Ο χώρος μιας λέσχης ανάγνωσης μας χωράει όλους και καλεί αυτό το διαφορετικό που φέρει ο καθένας να αναδειχθεί μέσα από το κοινό ανάγνωσμα. Κι όταν αυτή η λέσχη γίνεται... μυστική, τότε το όλο πράγμα αποκτά και το αλατοπίπερο που του λείπει.

Το Μάρτιο ξεκινάει τις συναντήσεις της (πρακτικά τον Απρίλιο) η Μυστική Λέσχη Ανάγνωσης (Secret Book Club επί το ελληνικότερον) και έχει ήδη το δικό της blog (http://secretbookclub.wordpress.com/) και το δικό της email (mystikilesxi@gmail.com). Θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχεις σε αυτή τη λέσχη, αν πάντως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο θα σε παρακαλούσα να προωθήσεις αυτό το μήνυμα σε κάποιο άτομο που σου φαίνεται ότι θα ενδιαφερόταν.

Μέσα στο μπλογκ υπάρχουν όλες οι λεπτομέρεις για τη λειτουργία της λέσχης (εκεί θα ανακαλύψεις και πού έγκειται η... μυστικότητά της) και αν θέλεις να συμμετέχεις είναι σημαντικό να ψηφίσεις το βιβλίο που θα διαβάσουμε (στο μπλογκ) και να ενημερώσεις με κάποιον τρόπο ώστε να... ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις!

Τα μαθηματικά της υπόθεσης έχουν ως εξής 1 βιβλίο το μήνα... 1 μυστική  2ωρη συνάντηση το μήνα...  και φυσικά συμμετέχεις όποτε και αν θες!! 

Tαυτότητα

Σςςςς… Αυτή η Λέσχη Ανάγνωσης είναι μυστική. Εμείς, τα μέλη, διαβάζουμε ένα λογοτεχνικό βιβλίο κάθε μήνα και στη συνέχεια συναντιόμαστε για να το συζητήσουμε. Ο τόπος συνάντησης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και αποκαλύπτεται λίγες μέρες πριν την ημερομηνία της συνάντησης.
Η έδρα της Μυστικής Λέσχης Ανάγνωσης βρίσκεται στην Αττική, αλλά δεν αποκλείεται η συνάντηση εκτός αυτής. Ευπρόσδεκτα είναι και μέλη που θα στέλνουν τη συμβολή τους μέσα από το μπλογκ ή θα συνομιλούν μαζί μας μέσω Skype.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου