Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΦΟΥ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΦΟΥ.
ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΒΕΠ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!

Μετά από συνεχείς ζυμώσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, που ακολούθησαν τις αντιδράσεις της ΚΕΒΕΠ, αλλά και του τοπικού και παγκύπριου Τύπου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε την ΚΕΒΕΠ επισήμως σήμερα 10/4/2012, ότι η προκήρυξη αποσύρεται.
Μετά από επικοινωνία διοικητικής λειτουργού του Δήμου Πάφου με την τέως ταμία της ΚΕΒΕΠ, Δέσποινα Λάμπρου, η οποία και υπέγραφε την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο, έγινε σαφές ότι:
1) η προκήρυξη ακυρώνεται
2) η θέση θα επαναπροκηρυχθεί σύντομα, με απαιτούμενο προσόν
αποκλειστικά το πτυχίο Βιβλιοθηκονομίας και Τεκμηρίωσης (όπως ακριβώς αναφέρεται στο συμφωνημένο μεταξύ Ένωσης Δήμων και Συντεχνιών σχέδιο υπηρεσίας)
3) Όσοι υπέβαλαν αίτηση θα πρέπει να ξαναϋποβάλουν, όταν ξαναπροκηρυχθεί η θέση. (Οι παλαιές αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη). Νοείται ότι έγκυρες αιτήσεις θα είναι ΜΟΝΟ αυτές των πτυχιούχων Βιβλιοθηκονόμων.

Η ΚΕΒΕΠ εκφράζει την ευαρέσκειά της για την σημασία που έδωσε ο Δήμος Πάφου στις έγκυρες και τεκμηριωμένες θέσεις του επίσημου οργάνου των Βιβλιοθηκονόμων της Κύπρου, και επικροτεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αίρονται οι σκιές που αιωρούνταν για ευνοιοκρατική προκήρυξη υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.
Η ΚΕΒΕΠ υπενθυμίζει, με την ευκαιρία, ότι ανάλογες διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αποτέλεσμα την συμπερίληψη του πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας εντός των αποδεκτών προσόντων για πρόσληψη στο φοιτητικό βιβλιοπωλείο του ΠΚ.

Τα πιο πάνω αποδεικνύουν ότι η ΚΕΒΕΠ, με συντονισμένες ενέργειες του Διοικητικού της Συμβουλίου εδώ και 5 έτη, παγιώνεται στα θέσμια της Πολιτείας αλλά και στη συνείδηση του κυπριακού Τύπου ως το καθ΄ύλην αρμόδιο επαγγελματικό όργανο για όλα τα θέματα που άπτονται των βιβλιοθηκών της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου