Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Έργα ψηφιοποίησης υλικού – Διαχείριση Ψηφιακών Καταθετηρίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση και Συμπεράσματα για τo Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Έργα ψηφιοποίησης υλικού – Διαχείριση Ψηφιακών Καταθετηρίων»




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2015  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ψηφιοποίηση και  διαχείριση ψηφιακών καταθετηρίων. Κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού σεμιναρίου εκ μέρους της ΚΕΒΕΠ και της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ απηύθυνε χαιρετισμό ο Βιβλιοθηκονόμος, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΒΕΠ κ. Σταμάτιος Γιαννουλάκης. Η αξιολογότατη εισηγήτρια Δρ. Ειρήνη Λουρδή, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό ενός προγράμματος ψηφιοποίησης και σε καλές πρακτικές σε σχέση με την ψηφιοποίηση καθώς και στα διάφορα σχήματα μεταδεδομένων για την περιγραφή των ψηφιακών αντικειμένων. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στην τεκμηρίωση λαογραφικών συλλογών, στα ψηφιακά καταθετήρια και το τοπίο των ψηφιακών συλλογών στον Ελλαδικό χώρο. Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την τεκμηρίωση λαογραφικών συλλογών μέσα από σχετικές ασκήσεις.
Καταληκτικά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο με την εισηγήτρια για θέματα ψηφιοποίησης, αλλά και για ζητήματα που τους απασχολούν σε σχέση με ψηφιακά καταθετήρια όπως τη Europeana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου